Országos Mikulás Fesztivál – Nagykarácsony 2014. nov. 21- dec. 21.

Az idei, 19. Országos Mikulás Fesztivál 2014. november 21-én veszi kezdetét és tart egészen december 21-ig. Természetesen a helyszín most is Nagykarácsony – Mikulásfalva, ahol személyesen lehet találkozni a Mikulással, aki meg is ajándékoz minden gyerkőcöt.

mikulasfalva-2014
Emellett még sok-sok programot biztosítanak és válogathatunk kedvünkre.

Fellépők közt lesz a z Alma Zenekar, a Kaláka, az Eszter-lánc Mesezenekar és a Mono Manó Zenekar is.

A Nagykarácsonyban található mesebirodalom varázslatos hely, amely Kicsiket és Nagyokat egyaránt a Mikulás legendás és csodálatos világába repít. Az érdeklődők bebocsátást nyerhetnek a Mikulásház dolgozószobájába, ahol a Nagyszakállú minden kívánságot meghallgat és beszélget a gyerekekkel, illetve a gyermeklelkű felnőttekkel. A látogatók az udvaron találkozhatnak a Szánhúzó Szarvasokkal és az Ajándékládikákban más gyerekek által elrejtett játékokra bukkanhatnak, a Jóság Kútja pedig azokat várja, akiknek vannak eltitkolt csínytevéseik. A Játszóházban kézműves foglalkozások és népi játékok segítenek az ünnepi hangulatra való készülődésben.

Az adventi hétvégéken vásár, színpadi programok, koncertek és bábjátékok színesítik a programot. A Mesekuckóban pedig diafilmvetítés, mézeskalácssütés és -kóstolás, no és természetesen meseolvasás, bábozás is vár minden látogatót. A Szeretetpostán egyedi adventi bélyeggel feladhatják leveleiket, jókívánságaikat szeretteiknek és feltehetik díszeiket a Megyék Karácsonyfájára is. Az adventi időszakban egy rendhagyó betlehem is várja a látogatókat.

Jegyár:
2.000 Ft/fő
családi jegy: 6.000 Ft (2 felnőtt és maximum 3 gyermek belépésére jogosít)
3 év alatti gyermekek számára a belépés ingyenes

Kiemelt időszak: december 5-6-7.
jegyár: 2.500 Ft/fő
családi jegy: 7.500 Ft (2 felnőtt és maximum 3 gyermek belépésére jogosít)

Helyszín: Nagykarácsony, Mikulásház, Petőfi Sándor utca 14.

Részletes programról IDE KATTINTVA tájékozódhatsz!

Forrás: www.mikulasfalva.com, port.hu