Karácsonyi képeslap készítése gyerekekkel

P1050508-266x150Bármennyire is tombol a digitális korszak, minden nap várakozva nézem meg a postaládánkat, vajon mit is rejteget. Emlékszem gyerekként mekkora élmény volt a táborban megismert lányokkal levelezni évekig és várni, hogy mikor hoz a postás egy újabb, nekem címzett borítékot.  Mivel imádtam ha valami különlegeset rejt a boríték, ezért én is gyakran készítettem “extra küldeményt”. Saját díszítés a lapon, borítékon, egy matrica, stb…
Amióta a gyerekekkel közösen tudok “kreatívkodni” már hagyomány, hogy saját készítésű lapokkal lepjük meg a szeretteinket. Nem bonyolult, és kevés pénzből is nagyon szépeket lehet alkotni. A gyerekek meg kifejezetten élvezik a közös munkát. Arról nem is beszélve, mekkora öröm és büszkeség a nagyszülőknek az ilyen képeslap! ( Még a velünk egy városban lakó nagyszülőknek is postára adjuk, vagy bedobjuk magunk.)
Ha szeretnétek ti is alkotni, de még nincs ötlet, hogy mit, akkor elsőként ajánlom a csillámporos változatot. FIGYELEM! Ezt csak akkor vállald be, ha nem bánod, hogy aztán csillámporban úszik az egész ház! (Több dekoráció már nem is kell a karácsonyhoz:-))

Szükséges alapanyagok:

Keményebb lap/karton képeslap méretűre vágva (Lehetőleg ne legyen fényes felületű, mert arról előbb-utóbb lepereg a csillámpor);
Csillámpor, (Műköröm kellékesnél, vagy kínaiban beszerezhető);Ragasztó;
Sablon, kupak, feles pohár ha nem vagy elég bátor, hogy szabad kézzel rajzolj;
Ecset, (de lehet kézzel is csillámporozni);
Olló, vonalzó, ceruza.

Első lépésként vágd a megfelelő méretűre a kartont, aztán rajzold rá a kívánt formákat (csillag, fenyőfa, harang, gömbdíszek, angyalka). Vékonyan kend végig ragasztóval a vonalak mentén. Ecsettel, vagy kézzel szórd bele a ragasztóba a csillámport és óvatosan nyomkodd meg, hogy minél több ragadjon oda. VOILA! Már kész is! Ha már nagyobbacska a gyermeked, akkor akár minden lépést csinálhat egyedül is, de ha még segítség kell a munkához, akkor mindenképpen készítsd elő a lapokat a megrajzolásig, különben elúnja a várakozást, mielőtt még nekiállhatna:-)!
1_KARCSO~1

képesKARCSO~2P1050508-266x150