Gyógyító Mese workshop Debrecenben

unnamedmeseCs. Szabó Virág, a Gyógyító Mese háziasszonya november 8-án két workshopra invitálja a meseszerető felnőtteket, akik gyógyulásra, kiteljesedésre vágynak női és férfi energiáikban. Az izgalmas program a mesehősök karakterológiájának megértésén keresztül vezet saját mélységeinkbe, erős kapaszkodót adva így önmagunk felfedezésében, párkapcsolati kihívásaink megoldásában, teljességünk megtalálásában.

Program:

november 8. Debrecen
9.30-12.30 Női energiáink megértése és mozgósítása, avagy hogyan működnek mindennapjaikban a mesehősnők?

15-18 óra Férfi energiáink megértése és mozgósítása, avagy hogyan működnek mindennapjaikban a mesehősök?

Izgalmas pszichológia, spiritualitás, gyógyító energiák és a mese mágiája – elméletben és gyakorlatban.

Kapcsolatteremtés a női és férfi mintákkal, női és férfi archetipusokkal a mesék szimbólumai mentén.
Tudnunk kell, hogy mindenkinek van női és férfi oldala.
Az ébredező ember, aki belefáradt a boldogság kényszeres és kilátástalan hajszolásába, egyre inkább megsejti, hogy a harmóniát befelé érdemes keresni. Ő az, aki megérti azt is, hogy az öngyógyítás útja a Szíven keresztül halad. Ezért pedig az idáig meglehetősen markáns férfienergiákat – amelyek az akarat, a célirányosság, a karrierépítés és versenyszellem,a háború és a küzdelem mentén formálják a világot – ideje, hogy kiegyensúlyozzák a puha, gömbölyű, befogadó, ölelő női energiák, amelyeket az elmúlt évszázadok megtagadni, elnyomni, ellehetetleníteni igyekeztek.
Csak ezek felébresztése által válhat a férfi Férfivá, a nő pedig Nővé. A Párkapcsolat meleg Fészekké, amelynek Szeretetterében bizalommal erősödhet a Család…
A titok az egyensúly megteremtése Önmagunkban és a Külvilágban, amelynek természetes előzménye az Istennő egyenrangú hatalmának visszaállítása a Harcos-Férfi mellett.
A részvétel díja: 5000 Ft / workshop, 8500 Ft / mindkét workshop
Jelentkezési határidő: november 6. éjfél. Létszám: 8-12 fő.
Információ: www.fenyhordozok.hu, www.mese.fenyhordozok.hu
Jelentkezés: Rácz Anikó: és Hyross Katalin (06-20-461-0002) (06-20-280-2240)
Ízelítőül egy Virággal készült interjút olvashattok:

A gyógyító mese – interjú

CsátiFotó“A mesehősök inspirálnak bennünket”

Egyre többet hallani a mesében rejlő gyógyító erőről. Cs. Szabó Virággal, a Fénypont Meseközpont vezetőjével beszélgettünk, persze elsősorban csodákról és varázslatokról. 

Virág: Valóban hiszek abban, hogy az élet – ha gyermeki derűvel, odaadással és figyelmesen éljük -, tündérmese-szerűvé válik. Például megjelennek benne a csodák… Az ember rájön arra, hogy képes a varázslatra, és persze a próbatételek sora is elkerülhetetlenül bekövetkezik. Önbizalmunk fokozatos megerősítéséért bizony sárkányokkal és mindenféle ördögi fickókkal, boszorkányokkal is meg kell vívnunk a magunk harcait. Aztán pedig jön a méltó jutalom… amit el kell tudni fogadni, integrálni kell magunkban.

Riporter: Találkozás a királyfival, királylánnyal?

Virág: Lehet. Vagy a bennünk élő, egyre táguló, egyre mélyülő női és férfi energiákkal, amelyek végül képesek egy nagy ölelésben egyesülni bennünk. Az emberi út folyamatos közeledés a ki-és beteljesedéshez, és ebben remek irányadók, inspiráló erők számunkra a mesehősök.

Riporter:  Hangoztatod, hogy a mese nemcsak gyerekeket gyógyít…

Virág: Ez pontosan így van: a felnőttben háttérbe szorított, figyelemre szomjazó belső gyermek gyógyulásában is kiemelkedő eredményeket lehet elérni a mese jóvoltából. Nagyon szerencsés vagyok, csodálatos “felemelkedéseket”, talpra állásokat élek meg önmagamon és másokon keresztül is, nap mint nap – ehhez nem kell más, csak egy megfelelően megválasztott mese…

Riporter: És persze te…

Virág: Az a jó, ha én bizonyos értelemben, a folyamat során láthatatlanná válok. A feladatom teret adni a hozzám ellátogató egyénnek vagy csoportnak – a mesével és annak hőseivel való ösztönző találkozásra.

Riporter: A találkozás a meseterápia lényege?

mandralinia_bemutatoVirág: Nem meseterápia! Egyrészt egészséges, az életükben elakadt vagy céljukat nem találó emberekkel foglalkozom, másrészt saját módszert alkalmazok a mindennapi tevékenységeim során. A Gyógyító Mese a pillanatban születik, személyre szabott, és olyan egyéb technikákkal ötvöződik, amelyek aktuálisan megkönnyítik a megnyílás, a befogadás folyamatát a másik ember számára, akivel komoly energetikai munkát (is) végzünk. Van, hogy például játszunk az együttlét során, máskor táncolunk, vagy épp a belső képeinket nyitogatjuk… Sosem tudom előre, mi fog történni egy-egy találkozás során. A visszajelzések azonban arról árulkodnak –  bizony sokszor beköszönt a csoda… A mesébe tekintő EMBER transzformációja elindul, mert hagyja, hogy a varázslat benne is megtörténhessen. Én ehhez a megnyíláshoz, megengedéshez segítem őt hozzá, ezzel megköszönve a bizalmát.

Riporter: És a meseírás?

Virág: Imádom, mert észrevétlenül alakít, gyurmáz, anélkül, hogy gyanút fognál – Te most bizony gyógyulsz.  Fájdalommentes, élmény-teli folyamat, tele meglepetésekkel – közben szinte táncra perdül a bennünk élő gyermek. Nagyon sokszor olyan mese születik, ami aztán ajándékként szolgál a szerző környezetének is…
Az emberek nem hiszik el, milyen csodákra képesek. Meg kell próbálni bizalommal odaadni magunkat a folyamatnak – ez a titok. Aztán kiderül, hogy képesek vagyunk rá…
A Fénypont Meseközpont védett és meleg fészket ad az útra való felkészüléshez, “hamuban sült pogácsát” süt a vándornak, inspirációval vagy provokációval  köszön rá a sötét erdőben, amikor az épp elveszettnek hiszi magát, és segít megbizonyosodni arról, hogy értékes…
A többi a hős feladata. Az út során önállóságában erősödő királyfi/királylány jutalma végül az önbizalom lesz, amely az alkotásban kap teret a kísérletezésre, a megértésre, a ráismerésekre, de ez a játékosan megélt folyamat mégis valójában a mindennapokban hozza el a győzelmet számára.

– lili –

forrás: http://mese.fenyhordozok.hu/